Erasmus Seal for Quality, Vienna 2014

The Erasmus EuroMedia Seal of Approval for outstanding media productions contributing to the development of a European society and value system.

more info

Intel Recommendation, Germany

Our program has become a part of the IER (Intel Educational Resources) application for Germany in 2014/2015. This is a great recognition to be among the eight best programs.

more info

Best Educational Tools, Didacta 2015, Hanover

My Book Machine was named as The Best Educational Tools at the DIdacta 2015. fair in Hanover, Germany.


more info

Comenius EduMedia Seal, Berlin 2015

The Society for Pedagogy and Information has given MBM project a Comenius-EduMedia-Seals for outstanding product in the field of ICT-supported educational media.

more info

Najjednostavnije kreiranje, čuvanja i šerovanje interaktivnih elektronskih knjiga za škole, biznis i zabavu

Nastavnici!

Kreirajte godišnje ili mesečne planove, pripreme za čas, pomoćna interaktivna sredstva koja ćete koristiti tokom predavanja, učenička uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće.
Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige.

Arhitekte i advokati, menadžeri i novinari, veliki proizvođači i mali preduzetnici!

Čuvajte podatke i linkove ka dokumentima datotekama u vezi specifičnog posla/događaja/projekta/proizvoda

Sve u jednoj datoteci!

Unešen tekst i slike, multimedijlni sadržaji, sve interne i eksterne (sa diska ili Interneta) datoteke povezujete u samo jednom MBK fajlu.
A kada je posao završen možete očistiti prostor na disku pakovanjem svih podataka (i datoteka, naravno) u jedan zaštićen MBKX fajl. Ne treba zaboraviti da se on uvek može raspakovati i uneti izmene.

Zaštita podataka

Ako su podaci u knjizi važni i zabranjeni za neovlašćeno čitanje, pre otvaranja knjige biće potrebno uneti lozinku za čitanje i/ili za ispravke.

Ovako žive knjige možete veoma lako publikovati za samo određenu grupu čitalaca ili javno.

editor tv 1000 667

Krenimo redom

Vi, kao autor koristite autorkse alate (Editor), dok vaši čitaoci ili učenici knjige otvaraju koristeći besplatan Plejer. Kao autor vi ste u mogućnosti da odredite i da li knjiga može biti naknadno promenjena od strane čitala

Koristeći My Boook Machine, izuzetno je jednostavno kreirati digitalne knjige za personalne računare, laptopove, tablete ili radne stanice u računarskoj mreži.

1. Kreirate novu knjigu - unesete osnovne podatke kao što su naziv knjige, kratak opis, heder, futer, boja, izaberete orijentaciju - klasična knjiga sa vidljive 2 strane ili blok orijentacija (pejzaž) sa samo 1  vidljivom stranicom, ko može da koristi knjigu itd.

2. Dodajete stranice - nakon izbora šablona stranice ukucavate ili kopirate tekst, unosite ilustracije, multimedijalne sadržaje, sajtove, linkove, sve vrste dokumenata (Office datoteke, PDF itd)

3. Pamtite knjigu na vašem računaru 

ako želite knjgu da prenesete na drugi računar, da je pošaljete kolegi ili učenicima, da je postavite na Internet onda morate i da:

4. Pakujete knjigu u samo jednu datoteku (svi podaci kao i sve datotekei koje su povezane u knjizi kao što su Word ili MasterTool datoteke) kopirate na prenosivu memoriju i nosite sa sobom radi korišćenja na drugom računaru ili kopirate na neki od javnih ili privatnih servera/Clouda.

5. Podelite (šerujete) link ka vašoj knjizi na serveru svim potencijalnim čitaocima.

Svi oni koji nemaju MBM Editor moći će besplatno otvoriti dostupne knjige koristeći brauzer Plejer koji radi na svakom brauzeru (pregledniku) i na svakom operativnom sistemu ili namenski urađenim Plejerima za Android i iPad tablete. Program nije predviđen da radi na telefonima, već samo na  račuanrima i tabletima.

Otvaranje besplatno Playera u Internet brauzeru ili namenski napravljenim kao Android ili iPad aplikacije (koje besplatno skidate sa odgovarajućih Google ili Apple prodavnica)

Sa MyBookMachine Playerom otvarate ili knjigu čiji ste link dobili ili pak otvarate vaše knjige sa Internet servera (ako ste ulogovani na neki od njih) - što znači da možte pristupiti vašem Ličnom Oblaku na kome čuvate vaše lične knjige, moguće i namenjene samo vašoj upotrebi. Aploudovanje knjiga na vaš lični oblak i šerovanje istih sa vašim čitaocima/učenicima je najjednostavniji i najbrži način dostavljanja knjiga svim ciljanim čitaocima koji, još jednom da napomenemo, ne moraju ništa dodatno instalirati. Osim naravno eksternih programa koji moraju znati otvoriti specifične fajlove kao što je AutoCad itd. 

Ne zaboravite da MBM knjige mogu u svakom trenutku biti editovane i objavljene na starom mestu, tako da će čitaoci automatski otvarati nove verzije.

Korisnici probnog Editora, koji je besplatan i koji "jedino" nema funkciju pamćenja i pakovanja knjige, da bi osposobili sve njegove funkcije moraju kupiti licencu za korišćenje. Prednost, odnosno nižu cenu, imaju nastavnici i sve obrazovne institucije.

Ostali komercijalni korisnici plaćaju veće cene, a oko dogovora o ceni najbolje je da direktno kontaktirate Multisoft na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

MBM Editor

Najlakši način za kreiranje interaktivnih multimedijalnih e-knjiga za školu, posao ili zabavu.

MyBookMachine Editor je alat za brzo i lako objavljivanje sadržaja kroz "žive" digitalne knjige.

Prvi koraci u Editoru

 

 

 

MBM Players (for readers)

In order to read books students / learners / readers don't need to use authoring tools. They read books using free Players:

1. MBM Trial Editor/Player for Windows
2. MBM Players for all browsers
3. MBM Players for all tablets

They look for books in different ways:
1. Authors can send (share) book links
2. Users can search for books using search engines
3. or search for books on specialized portals with thousands book links (as this portal)

On some portals (as this one) users can make their own boook libraries

Keeping Books (for authors)

1. Architects and lawyers, managers and journalists, entrepreneurs and craftsmen - everyone can keep records and links to important files regarding a specific job/event/project/product in just only one MBK file. After a job is done user can free disk space by packing all files into one MBKX file. Do not forget thet it can always be unpacked.

2. To read on other devices - on lectures (teachers or pupils) or presentations (business, art, engineering, cooking) a book must be packed to portable media, server, Cloud, virtual drives, or sent it by an e-mail.

How / Where to Store Books

 

Sharing Books (for authors)

First, author must decide if he wants to share books to all users or not, and does he wants to sell them or protect them with passwords or to give them for free.

Depending on purpose, books can be shared by several ways. By uploading to:
1. MBM Book Dedicated Clouds/Servers (e.g. www.mybookmachine-online.de)
2. Personal Clouds (on a site - school site, company site etc.)
3. or public virtual drives on Google Drive or Dropbox

How / Where to Share Books